הרזיה מהראש
לעולם אין לדעת עד כמה רחוק שינוי יכול להגיע…
  • דף הבית
  • מיכל ירון
  • הכשרות לאנשי מקצוע
  • בלוג “לשחרר את המשקל”
  • מדריכים להורדה חינם
    • מדריך לשחרור מאכילה רגשית
    • הנחיה בדמיון מודרך
    • מדריך לעמידה בפני פיתויים
  • לקוחות מספרים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • מיכל ירון
  • הכשרות לאנשי מקצוע
  • בלוג “לשחרר את המשקל”
  • מדריכים להורדה חינם
    • מדריך לשחרור מאכילה רגשית
    • הנחיה בדמיון מודרך
    • מדריך לעמידה בפני פיתויים
  • לקוחות מספרים
  • צרו קשר
הרזיה מהראש
  • דף הבית
  • מיכל ירון
  • הכשרות לאנשי מקצוע
  • בלוג “לשחרר את המשקל”
  • מדריכים להורדה חינם
    • מדריך לשחרור מאכילה רגשית
    • הנחיה בדמיון מודרך
    • מדריך לעמידה בפני פיתויים
  • לקוחות מספרים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • מיכל ירון
  • הכשרות לאנשי מקצוע
  • בלוג “לשחרר את המשקל”
  • מדריכים להורדה חינם
    • מדריך לשחרור מאכילה רגשית
    • הנחיה בדמיון מודרך
    • מדריך לעמידה בפני פיתויים
  • לקוחות מספרים
  • צרו קשר
מה קרה כשטיגנתי לביבות בארה”ב בפעם הראשונה… וגם מתכון מנצח שאפילו הילדים יאכלו בשמחה
ראשי » התארגנות ותכנון מוקדם » מה קרה כשטיגנתי לביבות בארה”ב בפעם הראשונה… וגם מתכון מנצח שאפילו הילדים יאכלו בשמחה

מה קרה כשטיגנתי לביבות בארה”ב בפעם הראשונה… וגם מתכון מנצח שאפילו הילדים יאכלו בשמחה

2 תגובות מיכל ירון

לפני 13 וחצי שנים עברנו להתגורר בניו-ג’רזי, ארה”ב. בחג החנוכה הראשון שלנו בניכר, כחלק ממאמציי להתערות בקהילה המקומית, הזמנתי אורחים רבים להדלקת נרות, ובמשך שעות רבות עמדתי מזיעה ואדומה וטיגנתי המון לביבות. עד כאן – צפוי ומוכר. אבל מה? לא לקחתי בחשבון עניין אחד קטן…

והוא – שבניו-ג’רזי הקפואה לא ניתן לפתוח חלונות במשך חודשי החורף (אפילו לא חריץ קטן). כך יצא שריחות הטיגון המאוד לא-נעימים מילאו את הבית ואת נחירינו (ולא רק באותו ערב, אלא במשך ימים רבים). בן-זוגי היקר, שהגיע הביתה לקראת סוף הטיגונים, פתח את הדלת, פסע צעד אחד קטן פנימה, הריח את מה שהריח, ועשה מיד אחורה פנה. הוא טען שעדיף כבר הכפור בחוץ על סירחון הטיגון הלא מאוורר. בסופו של דבר המצפון שלו והתחנונים שלי עשו את שלהם, והוא הצטרף אלינו לחגיגה. אבל, הוא הודיע באופן שאינו משתמע לשתי פנים, שזו הפעם האחרונה שמטגנים בבית הזה!

וכך, מכיוון שכל אילוץ הוא גם הזדמנות, ושחנוכה ללא לביבות זה ממש לא זה, נאלצתי למצוא דרך נטולת טיגון להכנת לביבות. מאז, כבר 12 שנים, אני עושה ניסיונות שונים ומשונים לשכלל את העניין, ואחרי אי-אילו תבניות שתכולתן נזרקה לפח לאורך השנים, הגעתי לנוסחה מנצחת, שאני יותר משמחה לחלוק אותה אתכם פה 🙂

לביבות אפויות מנצחות עם מעט מאוד שמן

חומרים:

5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מגוררים וסחוטים

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות שמן זית (ועוד קצת לאידוי ושימון התבנית)

2 ביצים (לא חובה, אפשר להחליף ב-4 כפות מים)

1 כף פטרוזליה קצוצה (לא חובה)

1 כפית מחוקה מלח

פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מאדים את תפוחי האדמה והבצל במעט שמן זית, עד שמתקבלת עיסה.
  2. מוסיפים ביצים או מים, פטרוזיליה, מלח ותבלינים, ומערבבים.
  3. בידיים לחות יוצרים צורה של לביבות ומניחים בתבנית במרווחים קטנים, על נייר אפיה משומן קלות.
  4. אם רוצים, ניתן להבריש החלק העליון של הלביבות במעט שמן, לקבלת מרקם קראנצ’י יותר.
  5. מחממים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס למשך כ-30 דקות (כל תנור הוא קצת שונה, אז לבדוק שלא נשרף), הופכים ומחממים את הצד השני עד שהלביבות זהובות ופריכות משני הצדדים.

זה הכל. פשוט, נכון?

אני מכינה לביבות בדרך זו כבר שנים, מגישה חם מהתנור, והן נטרפות תוך דקות. אפילו הילדים אוכלים בהנאה ולא שמים לב להבדל (ויש הטוענים שהן אפילו יותר טעימות מהמטוגנות, כי במקום להרגיש בעיקר שמנוניות בפה, כאן נהנים מטעמם של תפוחי האדמה והתבלינים).

יש לכם מתכון מומלץ אחר ללביבות לא מטוגנות?

שתפו אותנו פה למטה בתגובות, כדי שכולנו נלמד ונצליח לשמור על הבריאות והגזרה בחג הזה.

אהבתם? שתפו את המתכון עם החברים.

אהבתם? מוזמנים לשתף...
פורסם ב: התארגנות ותכנון מוקדם, כללי

אודות מיכל ירון


להציג את כל הפוסטים של מיכל ירון

« הקודם
הבא »

2 תגובות

  1. מירב 13 בדצמבר 2017 בשעה 9:45 הגב

    מיכלי היקרה , המתכון הגיע בדיוק בזמן ,הכנתי אתמול לפני שהגיע לשולחן בני הבית מגדול לקטן חיסלו חצי . למרות הספקנים שטענו שאין סיכוי שזה מוצלח כמו מטוגן 🙂 היה פשוט מעולה .

    • מיכל ירון 13 בדצמבר 2017 בשעה 19:54 הגב

      איזה כיף שאהבתם!!!
      אפשר להכין גם באותה דרך עם ירקות כמו קישואים או קולורבי מגוררים. אפשר גם אם בטטה – רק צריך לבשל/לאדות לפני, למעוך במזלג ואז להמשיך כמו במתכון המקורי. בתיאבון וחג שמח!!!

השארת תגובה

ביטול

מאמרים אחרונים
  • חולשה למתוקים: כל הזמן רוצה מתוק? אולי זו הסיבה
  • ירידה במשקל: איך להיות שבעים מפחות?
  • 3 טיפים מוכחים להגברת המוטיבציה
  • שנו את זה… והאכילה שלכם כבר תשתנה מעצמה
  • שינוי הרגלים: איך מחליפים הרגל “רע” בהרגל רצוי?
קטגוריות
  • אכילה קשובה אכילה מודעת
  • אכילה רגשית
  • הרזיה ללא דיאטה
  • התארגנות ותכנון מוקדם
  • כוח-רצון ומשמעת עצמית
  • כללי
  • מוטיבציה
  • ניהול סטרס הפחתת סטרס
  • שינוי הרגלים
  • שינוי חשיבה
חפשו אותי ברשתות החברתיות
  • Facebook
  • LinkedIn
מה באתר
  • דף הבית
  • מיכל ירון
  • הכשרות לאנשי מקצוע
  • בלוג “לשחרר את המשקל”
  • מדריכים להורדה חינם
    • מדריך לשחרור מאכילה רגשית
    • הנחיה בדמיון מודרך
    • מדריך לעמידה בפני פיתויים
  • לקוחות מספרים
  • צרו קשר
פרטי התקשרות

מיכל ירון – אימון להרזיה מהראש

טל: 052-6371434
אימייל: michalyaron1@yahoo.com

אודות

מיכל ירון עוזרת לאנשים ששבעים מדיאטות להגיע למשקל הרצוי להם ולשמור עליו לאורך זמן. בעזרת כלים מתחומי האימון האישי, NLP, דמיון מודרך ומיינדפולנס, תיפטרו מאכילה רגשית ותיצרו מערכת יחסים בריאה עם האוכל.

השיטה שפיתחתי משלבת ידע תזונתי מדעי עם מגוון טכניקות וכלים, שמאפשרים לי לתת מענה מדויק לכל אחד ואחת.

הוקם במסגרת קןרס "ניהול תוכן למקצועניות" | הקמה: Netmii
© כל הזכויות שמורות למיכל ירון
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס