לביבות אפויות: מה קרה כשטיגנתי לביבות בארה”ב בפעם הראשונה… וגם מתכון מנצח שאפילו הילדים יאכלו בשמחה

לביבות אפויות? מעשה שהיה כך היה…

 

לפני 13 וחצי שנים עברנו להתגורר בניו-ג’רזי, ארה”ב. בחג החנוכה הראשון שלנו בניכר, כחלק מניסיונותיי להתערות בקהילה המקומית, הזמנתי אורחים רבים להדלקת נרות, ובמשך שעות רבות עמדתי מזיעה ואדומה וטיגנתי המון לביבות. עד כאן – צפוי ומוכר. אבל מה? לא לקחתי בחשבון עניין אחד קטן…

והוא – שבניו-ג’רזי הקפואה לא ניתן לפתוח חלונות במשך חודשי החורף (אפילו לא חריץ קטן). כך יצא שריחות הטיגון המאוד לא-נעימים מילאו את הבית ואת נחירינו (ולא רק באותו ערב, אלא במשך ימים רבים). בן-זוגי היקר, שהגיע הביתה לקראת סוף הטיגונים, פתח את הדלת, פסע צעד אחד קטן פנימה, הריח את מה שהריח, ועשה מיד אחורה פנה. הוא טען שעדיף כבר הכפור בחוץ על סירחון הטיגון הלא מאוורר. בסופו של דבר המצפון שלו והתחנונים שלי עשו את שלהם, והוא הצטרף אלינו לחגיגה. אבל, הוא הודיע באופן שאינו משתמע לשתי פנים, שזו הפעם האחרונה שמטגנים בבית הזה!

 

וכך, מכיוון שכל אילוץ הוא גם הזדמנות, ושחנוכה ללא לביבות זה ממש לא זה, נאלצתי למצוא דרך נטולת טיגון להכנת לביבות. מאז, כבר 12 שנים, אני עושה ניסיונות שונים ומשונים לשכלל את העניין, ואחרי אי-אילו תבניות שתכולתן נזרקה לפח לאורך השנים, הגעתי לנוסחה מנצחת, שאני יותר משמחה לחלוק אותה אתכם פה 🙂

 

לביבות אפויות מנצחות עם מעט מאוד שמן

 

חומרים:

5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מגוררים וסחוטים

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות שמן זית (ועוד קצת לאידוי ושימון התבנית)

2 ביצים (לא חובה, אפשר להחליף ב-4 כפות מים)

1 כף פטרוזליה קצוצה (לא חובה)

1 כפית מחוקה מלח

פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים את תפוחי האדמה והבצל במעט שמן זית, עד שמתקבלת עיסה.
  2. מוסיפים ביצים או מים, פטרוזיליה, מלח ותבלינים, ומערבבים.
  3. בידיים לחות יוצרים צורה של לביבות ומניחים בתבנית במרווחים קטנים, על נייר אפיה משומן קלות.
  4. אם רוצים, ניתן להבריש החלק העליון של הלביבות במעט שמן, לקבלת מרקם קראנצ’י יותר.
  5. מחממים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס למשך כ-30 דקות (כל תנור הוא קצת שונה, אז לבדוק שלא נשרף), הופכים ומחממים את הצד השני עד שהלביבות זהובות ופריכות משני הצדדים.

 

זה הכל. פשוט, נכון?

אני מכינה לביבות בדרך זו כבר שנים, מגישה חם מהתנור, והן נטרפות תוך דקות. אפילו הילדים אוכלים בהנאה ולא שמים לב להבדל (ויש הטוענים שהן אפילו יותר טעימות מהמטוגנות, כי במקום להרגיש בעיקר שמנוניות בפה, כאן נהנים מטעמם של תפוחי האדמה והתבלינים).

 

יש לכם מתכון מומלץ אחר ללביבות לא מטוגנות?

שתפו אותנו פה למטה בתגובות, כדי שכולנו נלמד ונצליח לשמור על הבריאות והגזרה בחג הזה.

 

אהבתם? שתפו את המתכון עם החברים.

 

רוצים לקבל בווצאפ את “טיפ השבוע” לחיים בריאים והרזיה מהראש? לחצו כאן.

 

2 תגובות

  1. מירב הגב

    מיכלי היקרה , המתכון הגיע בדיוק בזמן ,הכנתי אתמול לפני שהגיע לשולחן בני הבית מגדול לקטן חיסלו חצי . למרות הספקנים שטענו שאין סיכוי שזה מוצלח כמו מטוגן 🙂 היה פשוט מעולה .

    • מיכל ירון הגב

      איזה כיף שאהבתם!!!
      אפשר להכין גם באותה דרך עם ירקות כמו קישואים או קולורבי מגוררים. אפשר גם אם בטטה – רק צריך לבשל/לאדות לפני, למעוך במזלג ואז להמשיך כמו במתכון המקורי. בתיאבון וחג שמח!!!

השארת תגובה