מחפשים תוכנית הרזיה? לפני שאתם מחליטים על דיאטה חדשה, כדאי שתדעו שלפי נתוני משרד הבריאות 97% מהדיאטות נכשלות בטווח של שנתיים.
אחת הסיבות העיקריות לכך’ היא שהרבה אנשים נוקטים בגישה לא אפקטיבית שגורמת להם להישבר, לוותר, ולהעלות בחזרה את כל הקילוגרמים שהורידו (אם בכלל). האם גם אתם מוצאים עצמכם מחליטים “לקחת את עצמכם בידיים” ומבטיחים לעצמכם שהפעם באמת-באמת תקפידו לאכול פחות ולהמנע מנשנושים ו”שטויות”, רק כדי למצוא עצמכם חוזרים תוך זמן קצר להרגלים הישנים? על 3 טעויות גדולות של אנשים שמנסים לרזות (ומה לעשות במקום) – במאמר שלפניכם. מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.
כמו שהסטטיסטיקה מוכיחה, הרבה מדי אנשים פוצחים בדיאטת” הרזיה, אבל לא מגיעים לתוצאות הרצויות, או לא מצליחים לשמר אותן לאורך זמן. כך, בסופו של דבר, הם מרימים ידיים ומוותרים על ההזדמנות להרגיש טוב עם עצמם ועם הגוף שלהם. יכול להיות שהסיבה לכך הן 3 טעויות קריטיות, שעומדות בינם לבין ההצלחה.
עוד מעט נראה מה הטעות החמורה מכולן, אבל תחילה – הנה הטעות הראשונה.
טעות # 1: אכילה לפי תפריט ו/או לפי השעון
הטעות הראשונה של אנשים שמנסים לרדת במשקל היא שהם נצמדים לתפריט ו/או כללים וזמנים קבועים מראש שמגדירים עבורם בדיוק מתי וכמה לאכול. וזאת טעות גדולה שבגללה הם מוצאים את עצמם משקיעים המון אנרגיה ומאמץ בנסיון “להיות בסדר” ולאכול בדיוק לפי הכללים והשעון, ומאבדים חלק ניכר מההנאה והספונטניות שבאכילה. בסופו של דבר הם מתעייפים מעיסוק היתר סביב התפריט והאוכל ומכך שאינם יכולים לאכול כמו כל השאר, ודי מהר נשברים ועולים חזרה במשקל.
אז מה צריך לעשות?
כשרוצים לרזות, הדבר החשוב ביותר שעליכם להתמקד בו הוא להקשיב לגוף שלכם ולאכול בהתאם למנגנון הרעב והשובע הטבעי שלכם. רעב ושובע הם מנגנון פיזיולוגי חכם ביותר שנולדנו איתו וקיים אצל כולם. כשתלמדו ותתרגלו להתחיל לאכול רק כשאתם מספיק רעבים (אבל לא יותר מדי), ולהפסיק לאכול כשאתם מספיק שבעים (ולא יותר מדי), האכילה שלכם תהיה גם מאוד מספקת וגם הכי מדוייקת. זה מה שיאפשר לרדת במשקל בצורה טבעית, בטוחה ונעימה, להישאר במוטיבציה גבוהה ולהתמיד בכך לאורך זמן.
וזה עוד כלום לעומת הטעות השנייה…
טעות # 2: אוכלים רק אוכל “דיאטטי”
הטעות השנייה של מרבית האנשים שמנסים לרדת במשקל היא להתמקד בתפריט מצומצם, חד-גוני ומגביל מדי, המורכב ממאכלים “דיאטטיים” דלי קלוריות, ולמנוע מעצמם מאכלים בריאים וטעימים, בעלי תכולה קלורית גבוהה. וזו טעות גדולה מאוד שגורמת לכך שהם לא נהנים מהאוכל ומפתחים תחושות של סבל ומסכנות. ומכאן – קצרה הדרך לשבירה.
אז מה צריך לעשות?
חשוב מאוד שבתהליך הירידה במשקל תשלבו אוכל שטעים לכם ומספק לכם גיוון, עניין והנאה.
· מה שקובע זה לא כמה קילוגרמים תצליחו להשיל בחודש, אלא לאורך כמה חודשים ושנים תשמרו בהנאה על המשקל שהשגתם
· מוטב לאפשר לעצמכם יותר גמישות ואפשרויות בחירה, גם אם המשמעות היא צריכה קלורית גבוהה יותר וקצב ירידה במשקל איטי יותר. למשל, מומלץ לשלב שומן בתזונה (אצלנו בנלפ מעדיפים לדבר בחיוב…:) ), כי הוא הופך הכל לטעים יותר (וכמובן להעדיף מקורות שומן בריאים כמו שמן זית ושמן קוקוס, טחינה, אבוקדו, אגוזים ושקדים, דגים שמנים, החלקים הכהים של העוף, ואפילו גבינות שמנות – הכל, כמובן, במידה.
אוכל טעים ומגוון יאפשר לכם לדבוק בצורת האכילה החדשה שלכם לאורך זמן ולהפוך אותה לדרך חיים.
שום מאמר בנושא טעויות שאנשים עושים כשהם מנסים לרדת במשקל לא יהיה שלם בלי לדבר על הטעות השלישית, והיא החמורה מכולן…
טעות # 3: יותר מדי שינויים בבת אחת
הטעות השלישית של מרבית השואפים לרדת במשקל היא שהם מנסים לשנות יותר מדי הרגלים ודפוסי אכילה בבת אחת, וזאת טעות שעלולה לעלות להם ביוקר, כי שינויים צורכים כמויות עצומות של אנרגיה, תשומת לב, שליטה עצמית וכוח רצון – שכל אחד מהם הוא משאב פיזי או מנטלי מוגבל ומתכלה מעצם טבעו. גם המחקרים מראים, שכשאנו מפזרים את תשומת הלב והמאמצים שלנו על יותר כיוונים ודרכי פעולה, יש לנו פחות סיכוי להצליח ולהתמיד במשימה.
אז מה צריך לעשות?
הפתרון הוא פשוט. אסטרטגית הרזיה טובה צריכה להתבסס על הטמעת שינויים קטנים באופן הדרגתי – אחד-אחד, צעד-צעד:
· בחרו שינוי התנהגותי אחד להתמקד בו בכל פעם, ותרגלו אותו יום-יום במשך שבוע לפחות. לדוגמה: סיום אכילה עד שעה מסוימת בערב, אכילת ארוחת בוקר מזינה, שתיית מים לפני האכילה, הוספת ארוחת ביניים, אכילה רק מעל צלחת ליד השולחן, ביצוע עצירה יזומה במהלך הארוחה, וכיו”ב
· רק כשתרגישו שההתנהגות החדשה כבר מתרחשת בצורה קלה וטבעית, תוכלו לעבור לשינוי הבא.
כך תבטיחו שההתנהגויות שתומכות בהרזיה יהפכו לחלק מההרגלים החדשים שלכם, וזה מאוד חשוב, מפני שכשהתנהגות נעשית הרגל – היא כבר אינה דורשת מאמץ מנטלי, השקעת אנרגיה או כוח רצון.
בשורה התחתונה
הרזיה ושמירה על משקל תקין הם אחת המטרות הרצויות ביותר אך גם המאתגרות ביותר להשגה. הכוח לחולל שינוי אמיתי ארוך טווח הוא בידינו, ובלבד שאנו עושים זאת בצורה חכמה ומודעת, ובוחרים אסטרטגיה מתאימה ואפקטיבית.
כמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, כדי שכל המאמץ שהשקעתם בשינוי האכילה יניב את ההרזיה הרצויה ויחזיק מעמד לטווח ארוך, חשוב לאכול לפי צרכי הגוף בהתאם לאיתותים פיזיולוגיים של רעב ושובע, לשלב בתזונה מאכלים טעימים ומהנים, ולבצע את השינויים בהדרגתיות ובצעדים קטנים. וזה בדיוק מה שיבטיח שלא תתייאשו בדרך, שלא תעלו חזרה במשקל, ושהתוצאות הרצויות ילכו אתכם לאורך זמן.
מה אתכם? איזו טעות הייתם מוסיפים מעבר ל-3 הטעויות שהצגתי במאמר? אשמח שתשתפו אותנו פה למטה בתגובות.
נוטה לא להסכים איתך.
את כל ה”טעויות” האלו – בייחוד את 2 הראשונות אני עושה כבר שנים. וירדתי יותר מ40 ק”ג ושומרת על המשקל שנים כבר.
תודה על התגובה. למרבה השמחה את נמצאת ב-3% שאכן מצליחים בכך לאורך זמן, וכל הכבוד על כך!! למרבה הצער, לגבי הרוב המכריע של האנשים דיאטות לא עובדות לטווח ארוך. זו עובדה שמוכחת בהרבה מאוד מחקרים, בכל העולם. יישר כוח והמשך הצלחה ובריאות בדרך שלך
מסכימה מאוד עם מה שנכתב פה.
טעויות נוספות:
לאכול בעמידה ו”לטעום” מהאוכל
לאכול ג’אנק פוד כדי לשבוע
לאכול ארוחות גדולות מידי
נכון נכון נכון
קל מאוד ליפול למקומות האלה אז טוב שאת מפנה אז אכן אלה תוספות חשובות
מנגנון רעב ושובע נפגע ככל שעושים דיאטות אז קשה לי להבין איך אפשר להקשיב למשהו שכבר לא ברור.
בדיוק כך! אכן המנגנון משתבש, ולכן כל כך חשוב להחזיר אותו לפעולה. בגישה של “לרזות דרך הראש” יש טכניקות וכלים שמלמדים איך לעשות זאת. כאשר מתרגלים אותם ביומיום, המצב משתפר באופן משמעותי ובמהירות.